Depresijos gydymas

Startuolis, investuojantis į depresijos gydymą psilocibinu skelbia pirminį viešą akcijų siūlymą

Compass Pathways – startuolis, finansuojamas Paypal steigėjo (kartu su Elon Musk) Peter Thiel, ir lyderiaujančio investuotojo Christian Angermayer, kuris buvo sukurtas prieš ketverius metus tirti haliucionogeniniuose grybuose randamos veiklios medžiagos psilocibino potencialą gydyti depresiją, paprašė leidimo pirminiam viešam akcijų siūlymui.

Londone įsikūrusi įmonė ieško 100 mln. dolerių investicijų, tačiau ši suma yra tik pradinė, pasak JAV vertybinių popierių komisijos. Akcijas ketinama siūlyti globalioje Nasdaq rinkoje, naudojant trumpinį CMPS.

Surinktas lėšas planuojama naudoti finansuojant klinikinius bandymus, kuriuose depresija bus gydoma psilocibinu.

2018-aisiais metais JAV federalinė maisto ir vaistų administracija šiai terapijai suteikė proveržio statusą, kuris pagreitino tyrimų procesą. Paskutinės kompanijos finansavimo kampanijos sufleruoja, kad jos vertė dar prieš pirminį viešą akcijų siūlymą gali siekti daugiau nei 500 mln. dolerių.

Haliucionogeninė medžiaga Psilocibinas kaip antidepresantas buvo bandoma iki 1960-ųjų, kai JAV prezidentas Ričardas Niksonas uždraudė ją naudoti.

Pastaraisiais metais mokslininkų bendruomenėje narkotikas patyrė atgimimą. Mokslininkai dar iki galo nesupranta, kaip psilocibinas padeda depresija sergantiems pacientams. Naujausios smegenų skenavimo technologijos atskleidžia, kad haliucionogenas sugeba perkrauti smegenis,o tai rodo, kad problemos esmė galėtų būti klaidingas jose esantis neuroninis kodas. “Mes esame motyvuoti surasti geresnius būdus padėti žmonėms, kurie kenčia nuo dvasinės sveikatos iššūkių, ir kuriems nepadeda dabar taikomos terapijos” teigia Compass Pathways savo paraiškoje viešai platinti akcijas. “Ankstyvi akademinių tyrimų rezultatai, naudojant psilocibino formules, kurias sukūrėme ne mes, rodo potencialą padėti pacientams, kenčiantiems nuo depresijos.”

Compass Pathways buvo įkurtas 2016-aisiais metais George’o Goldsmith’o ir Ekaterinos Malievskajos. Pirmieji investuotojai buvo vokiečių inovatorius Angermayer’is, ir ankstyvasis Paypal ir Facebook investuotojas Peter’is Thiel’as.

Pačioje pradžioje kompanija buvo įvertina 16 mln. dolerių, tačiau po pirminio viešojo akcijų pasiūlymo ankstyvieji investuotojai turėtų dešimteriopai padidinti savo aktyvų vertę.

 

You may also like