Haliucionogeniniai grybai

Malda ar haliucionogeniniai grybai, išgirdus mirtino vėžio diagnozę?

Keturi kanadiečiai, kovojantys su neišgydomu vėžiu, gavo federalinio sveikatos ministro leidimą naudoti psilocibino (haliucionogeninio grybo) terapiją.

Pasak terapijos entuziastų grupės TheraPsil, šie keturi onkologiniai pacientai tapo pirmaisiais asmenimis, kuriems buvo pritaikyta įstatiminė Kanados narkotikų ir veiklių medžiagų akto 56 sekcijos išimtis, leidžiant naudotis psichodeline terapija.

Psichedeliniais grybais jie nebando išgydyti savo mirtinos ligos, tačiau jų pagalba bando įveikti neišvengiamą nerimą, susijusi su gyvenimo pabaigos prognoze. Pasak tyrimo, publikuoto leidinyje Frontiers in Pharmacology, “egzistencinė ir dvasinė vežių sergančių pacientų gerovė yra tampriai susijusi geresniais medicininiais rezultatais, pagerėjusia gyvenimo kokybe ir veikia tarsi buferis prieš depresiją, beviltiškumą, norą paskubinti mirtį”.

“Seniai ir naujai atlikti tyrimai atskleidžia galimą psilocibino terapijos vaidmenį gydant vėžio diagnozės sukeltą nerimą ir depresiją. Buvo atliktas dvigubai aklas tyrimas su 29-iais vėžiu sergančiais, nerimu ir depresija pasižyminčiais pacientais: kartu su psichoterapija jiems buvo paskirtas psilocibinas arba niacinas (placebo). Anksčiau atskleisti tyrimo rezultatai rodo, kad kartu su psichoterapija, vidutinė psilocibino dozė paskatino greitą, tvirtą ir ištvermingą, raminantį ir antidepresišką efektą.”

Kitas tyrimas buvo atliktas Niujorke, Langone medicininiame centre, kurio metu 60%-80% pacientų po vienintelės psilocibino dozės pajuto ilgalaikį pagerėjimą nerimo ir depresijos rodikliuose. Kolkas ankstyvieji psilocibino tyrimai rodo geresnius rezultatus nei rodė ankstyvieji antidepresantų tyrimai. Šiuo metu renkamas finansavimas didelės apimties psilocibino tyrimams.

 

 

 

 

You may also like